5 tojás
5 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi
só
A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.
Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.
Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.
A csirkemájat megtisztítjuk. A vöröshagymát elősütjük a zsíron, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, majd amikor egy kicsit összesült, a májat is beletesszük, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd el a majonézes alapot a felsorolt hozzávalókból, ízlésed szerint. Vágd karikákra a virslit, a kemény tojást, az uborkát, mehet az öntetbe. Jól kavard meg, rakd a hűtőbe....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA majonézhez a mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan hozzáadom az olajat folytonosan kavargatom. Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes cukkinit kockára vágunk és kevés (max. 1 dl. vízben) puhára főzzük. Nem kell megpucolni a cukkinit, ezért lesz zöld színe a sajtnak. Ízesítjük himalája sóval, friss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű