menu

Családireceptkönyv.hu

Életkenyér


Írta:

Elk. idő: 160 perc
Adag: 21 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-80 dkg tönkölybúzaliszt fehér
-20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
-2 ek.burgonyapehely
-5 dkg élesztő
-5 dl langyos tej
-1 kk. cukor
-2 kk. só
-tetejére felvert tojás és magok-pl. szezámmag,napraforgó,mák,tökmag

Elkészítés:


Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
Bedagasztjuk a hozzávalókkal. Alaposan kidolgozzuk.
30 perc kelesztés
17 részre osztjuk.
4 részt további 2 részre osztjuk
Gömbökké formázzuk lesz 8 kicsi és 13 nagy golyónk.
30 perc kelesztés
Sütőpapíros sütőlemezre helyezünk 1 nagy golyót,köré a 8 kicsit aköré a 12 nagyot.
Kelesztjük 30 percig.
Megkenjük felvert tojással.
Megszórjuk a magokkal.
Előmelegített 200 C sütőben kb 30-40 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gőzös sütő!
Kivéve tiszta,száraz konyharuhával 10 percre beborítjuk,majd rácsra tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbanánlisztes kifli
Zöldbanánlisztes kifli

A száraz anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a folyékony anyagok keverékét. Pár percig pihentetjük a tésztát, bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd egy 35 cm széles körla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricás fehér kenyér
Kukoricás fehér kenyér

A liszteket egy kelesztő tálba öntöm. Hozzáteszem az olajt, sót és az ecetet. Elmorzsolom. A szükséges víz mennyiség a liszt folyadékfelvevő képességétől függ. Tehát mindig csak ke...

Elkészítési idő: kb 3-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
KENYÉR (dagasztás, kelesztés nélkül)
KENYÉR (dagasztás, kelesztés nélkül)

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
295. Acma /török zsemle
295. Acma /török zsemle

Az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - kb 1,5 óra volt. A tésztát 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk