-80 dkg tönkölybúzaliszt fehér
-20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
-2 ek.burgonyapehely
-5 dkg élesztő
-5 dl langyos tej
-1 kk. cukor
-2 kk. só
-tetejére felvert tojás és magok-pl. szezámmag,napraforgó,mák,tökmag
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
Bedagasztjuk a hozzávalókkal. Alaposan kidolgozzuk.
30 perc kelesztés
17 részre osztjuk.
4 részt további 2 részre osztjuk
Gömbökké formázzuk lesz 8 kicsi és 13 nagy golyónk.
30 perc kelesztés
Sütőpapíros sütőlemezre helyezünk 1 nagy golyót,köré a 8 kicsit aköré a 12 nagyot.
Kelesztjük 30 percig.
Megkenjük felvert tojással.
Megszórjuk a magokkal.
Előmelegített 200 C sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Gőzös sütő!
Kivéve tiszta,száraz konyharuhával 10 percre beborítjuk,majd rácsra tesszük.
A száraz anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a folyékony anyagok keverékét. Pár percig pihentetjük a tésztát, bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd egy 35 cm széles körla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy kelesztő tálba öntöm. Hozzáteszem az olajt, sót és az ecetet. Elmorzsolom. A szükséges víz mennyiség a liszt folyadékfelvevő képességétől függ. Tehát mindig csak ke...
Elkészítési idő: kb 3-4 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - kb 1,5 óra volt. A tésztát 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű