2o dkg liszt
1 tojás
1 ek víz
az alapanyagokból kemény tésztát gyúrunk
szikkadni hagyjuk 15-2o percet
nagylyukú reszelőn lereszeljük
szárítjuk még 3o percet, majd a fővő leveshez adjuk
http://erdelyireceptek.com/reszelt-teszta/
http://nemzetikonyha.hu/recept/hazi-reszelt-tarhonya-keszitese
Ahhoz, hogy a tésztát, oldjuk fel az élesztőt és a cukrot 250 ml meleg vízben, és hagyjuk pihenni 5-10 percig. (Az élesztő kell, hogy a víz hab és buborék, de ne aggódj, ha ez nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőtt krumplit átnyomom krumplinyomón melegen! Hozzáteszem a zsírt, s hagyom egy kicsit hülni, majd lassan hozzákeverem a lisztet. Kicsit gyúrom a deszkán, majd hütőbe teszem, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat gyúrd össze, ne legyen túl kemény, de puha sem. 2. Formázz 8 gombócot a tésztából. 3. Mindegyiket nyújtsd ki lehetőleg kerek formára és nagyon vékonyra, papírv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt 175 fokra előmelegítem. A száraz alapanyagokat egy nagy tálban összekeverem. Egy másik tálban felverem a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá, majd hozzákeverem a forró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű