3dl kefír
2db tojás
50 dkg bl 55 liszt
1 teáskanál só
3dkg élesztő
1 dl tej és egy kis csipet cukor
Élesztőt a langyos tejjel és a kis cukorral felfuttatom. A többi hozzávalót egy keverő tálba teszem és a felfuttatott élesztővel együtt összekeverem. Aztán hűtőbe teszem letakarva a tálat és hagyom kelni.
Mielőtt sütném 30 perccel kiveszem és annyi gombócot formázok amennyit sütni akarok aztán visszateszem a többit a hűtőbe. Bő olajban kisütöm. Olajos kézzel széthúzogatom a tésztát és úgy megy a forró olajos serpenyőbe.
Elkészítése: a tejet a vajjal és egy csipet sóval felmelegítjük. Ha a vaj felolvadt, beletesszük a lisztet és addig keverjük folyamatosan, míg a tészta el nem válik az edény falátó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockára vágott füstölt szalonnát kisütöttem, kiszedtem a zsírból, félretettem. (Bacon-t is lehet, nekem nem volt itthon) 500 g spagettit kifőztem. A szalonna zsírjából 3-4 evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hide...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű