- 3 l víz
- 2,5 dl 20%-os ecet
- 20 dkg cukor
- 8 dkg só
- 2 kávéskanál borkénpor
- 2 kávéskanál nátrium benzonát
- torma
- 1 csomag mustármag
- ½ csomag egész bors
- 1 csomag koriander
- babérlevél
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem, lesózom és minimum 20 percet állni hagyom. A joghurtot elkeverem a zúzott fokhagymával, finomra vágott mentával, majd belekeverem az alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Itt jegyezném meg, hogy mindenféle körömkefés félórás dörzsölések keringenek a köztudatban, de én erre nem érek rá :) Nem is vol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes