h. valók. 50 dkg liszt 6 dkg1 k. kanál szóda,16 dkg porcukor, 2 tojás sárg. 4 e. kanál olvasztott méz, 4 kanál tejföl. krém: 2 tojás sárga, 3 kanál liszt6 4 de3ci tej,1 vanilia , 20 dkg vja, 16 dkg porcukor. tetejére 1 olvasztott csoki.
A hozzávalókból tésztát gyurunk, 4 lapba sütjük tepsi hátán. A krémet megfőzzük, ha kihült összekeverjük a margarin cukor keverékkel. Ezután töltjük a lapokat, de a közepére nem krém hanem barack lekvár kerül. Vizgőz fölött olvasztott keserü csokival kenjük a tetejét./ a csokit 3 kanál olajjal olvasztjuk.
Másnap szeleteljük.
Előkészítés: A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a s...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, apránként beleöntjük a tejet állandó kevergetés mellett és feltesszük főlni. Kevergessük, mert leég! Ha jó krémes állagú, beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHideg vízben lágyítsd meg a zselatinlapokat. Facsard ki a citromat. Öntsd a citrom levét egy főzőtálba. Keverj hozzá 70 g cukrot (a többi 100 g-ra később lesz szükség) , önts hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfeherjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű