menu

Családireceptkönyv.hu

Majonézes burgonyasaláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg tisztított burgonya
5 dkg vörös- vagy lilahagyma
só, babérlevél a főzővízbe

A majonézes öntethez:
1,5 dl majonéz
1,5 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 evőkanál porcukor
citrom leve
1 teáskanál só

Elkészítés:


A tisztított burgonyát karikákra vágjuk, sós-babérleveles főzővízben, közepes lángon, 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, a szeletelt vörös- vagy lilahagymát a főzővízben leforrázzuk, majd a burgonyaszeletekkel együtt lehűtjük. A majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a citrom levét, a mustárt, valamint a fehér törött borsot. Alaposan összekeverjük az egészet, majd jó hidegen tálaljuk.

Majonézes burgonyasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Fitt tojássaláta
Fitt tojássaláta

A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, és kihűtjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk a retket, és a zellerszárat vékony csíkokra szeleteljük, a sárgarépát lereszeljük. A joghurth...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Virslisaláta (kenyérbe)
Virslisaláta (kenyérbe)

A tojásokat keményre főztem, hideg vízben kihűtöttem, megpucoltam. A virslit is megfőztem, alaposan lecsepegtettem és hűlni hagytam. Egy nagyobb tálba tettem a tejfölt és majonézz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Édesburgonyás mandarinsaláta
Édesburgonyás mandarinsaláta

Karikára vágjuk a pucolt édesburgonyát és előfőzzük. Minaigrette mártást készítünk az olíva olaj feléből mustárral, borecettel, sóval, borssal és a narancslével. Az előfőzött burgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Finom céklasaláta
Finom céklasaláta

A meghámozott céklát reszeld le. A zúzott fokhagymát kavard hozzá. Öntsd rá az ecetet, keverd össze és hagyd állni félórán keresztül. A hagymát szeleteld fel és pirítsd meg az olaj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk