4-5 db burgonya
4-5 db répa
2-3 db petrezselyemgyökér
1 kápia paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 nagy alma
2 ek vaj
1-2 ek méz
kakukkfű
só, bors
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A tepsi alját kikenjük az olvasztott vajjal, majd szétosztjuk rajta a zöldségeket (az étolaj azért nem annyira jó, mert olaj íze lesz a zöldségeknek, a vaj viszont hagyja a zöldségek ízét érvényesülni).
A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk egy kis kakukkfűvel, majd meglocsoljuk egy-két evőkanál mézzel. ( Ha szereted, tehetsz hozzá egy kis gyömbért és fahéjat is.)
Határozott mozdulatokkal összerázzuk a zöldségeket, hogy mindenhova jusson egy pici a vajból, a mézből és a kakukkfűből. (Ha száraznak találod, locsolj még egy kis vajat rá. Ha túl kevés a zsiradék, akkor nem lesz ízletes a végeredmény!)
Kevés vízzel meglocsoljuk, befedjük alufóliával. Kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 10-15 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
Tálalás előtt csorgatunk még egy kanál mézet a tepsis zöldségköret tetejére.
200 fokos légkeveréses sütőben sütjük
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szárazon megpirított szendvicskenyereket tedd egymás mellé egy kivajazott tepsibe, s mindegyikre tégy egy szelet sajtot. Tojást és sört keverj össze (fele-fele arányban), sózd, b...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű[1] A sütőtököt kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és jöhetnek rá a zöld fűszerek, végül pedig egy kevés sz...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA cukkinit megmostam, vékonyan felszeleteltem és 3 percig sós vízben blansíroztam, hogy formázható legyen. A brokkolit és a répákat húslevesbe megfőztem. Jó, ha puha, de még jobb,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes