4 személyre:
2 csirkemell
80 dkg burgonya
1 kiskanál őrölt bors
1 nagy csokor petrezselyem
1 l olaj
4 evőkanál liszt
2 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
só, fokhagyma
A tisztított burgonyát vékony, hosszú szálakra reszeljük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, ½ dl olajat, 1 dl tejfölt, sót és a lereszelt fokhagymát. Összekeverjük. A filézett sózott csirkemellet a masszába mártva bő, forró olajban kisütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, miután ráolvadt a sajt, hideg tejföllel leöntjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. A májat és a gombát 5mm-es kockára vágjuk. A félig kiolvasztott szalonnához adjuk a májat, a gombát, és gyengén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük. A húst megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, az ízlés szerinti arányokban elkevert fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA munkát azzal kezdjük, hogy a felsőcombokat kifilézzük. Vagyis egy jó éles késsel a csont két oldalánál óvatosan bevágunk, és "kioperáljuk" a csontot. Ahol vastagabb a hús, ott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű