(6-8 személyre)
Tésztaburok:
125 g vaj,
evőkanál cukor,
20 dkg kekszmorzsa
Töltelék:
25 dkg túró,
40 dkg tejszínes krémsajt,
15 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
2 evőkanál liszt,
3 tojás,
1 tejföl
Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár.
Vajazzunk ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverjük el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsük elő a sütőt a maximum hőmérsékleten. Dolgozzuk el simára a túrót, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverjük a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor tehetjük egyedivé a tortát.
2 × 4 tojásból közepes tepsiben két piskótát sütünk. Ez elég lesz egy nagy jénai tál kibéleléséhez. Kihűlés után házi baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, így két piskótatekercs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: Az egész tojásokhoz szitálom a porcukrot és GÉPI habverővel 10 perc alatt habosra keverem. Beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet , majd KÉZI HABVERŐVEL lazán tov...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA torta készítését megelőző este a mazsolát a rumba áztatjuk. Másnap kihabosítjuk a vajat, hozzákeverjük az áttört gesztenyét és a mazsolát a rummal együtt. A tortaformába rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű