1 kg darált hús, 30 % zsírtartalommal
2 marok rizs
2 gerezd fokhagyma
só,
bors
őrölt paprika
1 kg savanyú káposzta
10 savanyított levél
A hozzávalókat összekeverem, só, bors ízlés szerint. Egy nagyon picit sósabb legyen, mint ahogy szeretnénk, mert a rizs majd felfogja.
A tölteléket betekerjük a levélbe, egy kg-ból kb. 10 töltelék lesz. A savanyú káposztát alaposan kimossuk, attól függően, mennyire savanyú. A lábas aljára tesszük a káposzta felét, aztán sorba beletesszük a töltelékeket. A tetejére rakjuk a megmaradt káposztát, megszórjuk kevés őrölt paprikával. Ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. Feltesszük főni, lassú tűzön 2-3 órahosszát főzzük. Amikor kész, kiszedjük a töltelékeket. Ha sok víz maradt a káposztán, akkor azt elforraljuk. Én nem szoktam rántást tenni rá.
A káposzta levelek vastag részét levágom, vagy levékonyítom. Ha túl nagy a levél, akkor ketté is tudom vágni. Én tojást nem teszek bele, mert attól kemény lesz a töltelék.
Krumplit meg kell hámozni, karikára vágni. Vajat, rozmaringot, hagymát, fokhagymát megpárolni. Tejet hozzáönteni, sózni, borsozni. Krumplit körkörösen rárendezni. Fedő alat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. Hármasával összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconbe.l Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A rizst szintén sós vízben megfőzzük, a barna rizsnek a főzési ideje kb.35 perc. A megtisztított vöröshagymát apró kockára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHagyományos módon párolt rizst készítünk. A karfiolt sós vízben leforrázzuk és vajon elkezdjük párolni a fokhagymával. Hozzáadjuk a párolt rizst és felöntjük a tejszínnel. Alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű