Csirke pörkölt nokedlivel! Egy egész csirke-kb- másfél kilós, jó nagy fej hagyma, 1-deci olaj, só, ízlés szerint, kávés-k piros paprika, csapot kávés kanál bors, teás kanál paradicsom püré, kávés k-kanál Vegeta! fél kg Rétes liszt, 4-tojás, só!
A csirkét megpucolom, jól lemosom folyó víz alatt, részekre szedem, eltávolítom a nem kívánt főzéshez való nyálka, tüdő, és egyéb kis apróságokat, szárnyáról le veszem a hegyénél a kis tüskét, újból egyenként folyó víz alatt konyha készre mosom, az olajat fel rakom egy lábasba, a hagymát megpucolom, deszkán vékonyra szeletelem, és hozzá adom az olajhoz, megdinsztelem, hozzá adom a paprikát, összekeverem, hozzá adom a húst, vegetát, sózom, borsozom, összekeverem, párpercig még hagyom sülni főni,közben kis szaftjában megforgatom majd felöntöm 3-deci vízzel, lefedem, és főzöm 10-percig, majd közepes láng alatt még 40-percig főzöm, közben majd a pürét is hozzá adom, és azzal készre főzöm! Egy nagy fazékba jó sok vizet rakok fel főni, és elkezdem készíteni a nokedlit. Lisztet egy tálba rakom, kis tálba feltöröm a tojásokat, nehogy meglepetés érje a lisztet, majd hozzá adom, a sót is, egy kevés vízzel összekeverem, és a lobogó vízbe nokedli szaggatón bele szaggatom, majd kétszer-háromszor hagyom fel főni, és leszűröm! Közben elkészült a pörkölt, és tálalásra kész! 70- perc alatt elkészül! Tejföllel tálalom!
Ha jó nokedli tésztát akarok főzni, fontos hozzá két dolog az egyik jó sok vízben főzöm meg, a másik, hogy rétes lisztet használok hozzá, mert azt nem kell hideg vízre szedni! És még az is benne van, hogy főzés közben figyelek az ételeimre amit főzök, le ne égjen, vagy sótlan ne legyen, és kóstolgatom ha szükséges, akkor ízesítem addig, amíg finom ízt nem kapok!
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk. A sajtot finom lyukú reszelőn leres...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűEzt a húslevest úgy szoktam készíteni, amikor forr a víz, akkor rakom bele a húsdarabokat! Tehát először is fel rakok egy 8-literes fazék kb-5-liter vizet, és elkezdem a húsokat e...
Elkészítési idő: 15-20/perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a felaprít...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A libacombokat besózzuk, majd kettévágjuk. Egy vastag falú vaslábasban először nem túl forró libazsíron elősütjük, közben folyamatosan emeljük a hőmérsékletet. 2. Ha a libacomb...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes