550 g csirkemell filé
350 g sajt (félkemény, tetszés szerint)
250 g vajkrém (natúr)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
10 dkg finomliszt
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.
A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús el nem fogy: a bundázott filéket szorosan egymás mellé helyezzük a jénaiba, két rétegben. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük.
Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sül.
A csirkecombot kevés olajon megsütöm, kiveszem az olajból, az olajban megpuhítom a hagymákat, a petrezselymet, felöntöm tejszínnel, mustárt keverek bele, sózom, borsozom és belerak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst egy edénybe öntjük, annyi vizet adunk hozzá ami ellepi, sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük. A húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIndiai jellegû curry étel, melyhez a csíkozott csirkehúst fokhagymával, borssal pirítjuk. Hozzáadva a kefirt, fûszerezzük a speciális hozzávalókkal, és még egyszer összeforraljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű