Csirkecomb pörkölt, széles metélt tésztával! 8-db- csirke comb, két fej hagyma, 1-kávés k-paprika, kávés k-fehér bors, kávés k-Vegeta, só, ízlés szerint, 1-evő k-paradicsom püré, másfél deci olaj! Tészta készítéshez félkiló finom liszt, 4-db-tojás, só, pici víz!
Egy lábasba beleöntöm az olajat, a hagymát vékonyra felszeletelem, és takarék lángra felrakom sülni, dinsztelődni, amíg a húst előkészítem! A húsokat egyenként át pucolom, alaposan folyó víz alatt lemosom konyha készre, közben figyelek a hagymára, ha minden kész, félre veszem a hagymát, hozzáadom a paprikát, vissza rakom a tűzhelyre, és pár pillanatig sütöm, majd hozzá adom a húst összekeverem, és 2-3-percig így hagyom főni, közben hozzá adom a többi fűszereket sót, összekeverem, és öntök hozzá két deci vizet, összeforgatom, és fedő alá teszem, közepes lángon főzöm 45-percig, de közben figyelek rá, kevergetem, ha szükséges adok hozzá kevés vizet, és mi előtt kész lenne, hozzá adom a paradicsom pürét, 5-percig együtt főzöm, és elkészült 50-perc alatt!! Miközben a pörkölt fő, elkészítem a tésztát hozzá, de előbb bő vizet rakok fel amiben majd a tésztát megfőzöm! Tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a tojásokat, sót, és össze gyúrom a tésztát, pici vizet is adok hozzá, de vigyázok arra, hogy jó állagú tésztát gyúrjak könnyű legyen ki nyújtani ill a sodrása. Jól kigyúrom és pihentetem kicsit, majd két részre osztom ki nyújtom mindkettőt, és széles csíkokra vágom jó éles késsel, enyhén sós mert a tésztában is van só, lobogó vízben kifőzöm, 3-4-perc alatt, leszűröm, és elkészült, tálalható!! 70-perc alatt elkészül!!
A tészta kifőzése azért célszerű jó bő vízben ki főzni, mert akkor nem lesz ragacsos, nem kell vízre szedni azon forrón lehet tálalni! A fehér borsot pedig azért használom ilyen ételekhez, mert nem lesz sötét a pörkölt, az étel, ami egyébként az egyik fontos alapanyaga az ételeknek, de egyéb ételekhez viszont jó a fekete őrölt bors, azt is használom frissen darálva, manapság már borssal együtt meglehet vásárolni azt a kis tekergetőset!!
A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakat egy tálba tesszük, az olajba keverjük a fűszereket és átkenjük vele. Legalább 3 órán át hagyjuk pácolódni. A húsokat forró olajban kisütjük. A szósz hozzávalóit egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat besózzuk, majd az elkészített pácba jól beleforgatjuk, és pár órát állni hagyjuk. Pác készítése: A kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehér bors...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA salátához először kikeverjük az öntetet: összekeverjük a mandarin levét a chilszósszal (pl. Sriracha, vagy Tabasco), a mézzel, hozzáadjuk a reszelt mandarinhéjat, a reszelt gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű