kb. 20 db babapiskóta,
krém: 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 8 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg étcsoki, 2 érett banán + 1 a tetejére, 2 tk rumaroma (elhagyható)
1. A krémhez az első 5 hozzávalót simára keverem.
2. A banánokat botmixerrel pépesítem, és ezt is a túrós masszába forgatom.
3. Az étcsokit vízgőz fölött megolvasztom, belecsorgatom a masszába, végül a krémet alaposan kikeverem.
4. Hozzáadom a rumaromát is, de ez el is hagyható, vagy helyettesíthető kókuszlikőrrel, vagy rummal.
5. A babapiskótákat egyenként megforgatom egy kevés tejben, de tényleg épp hogy csak egy kicsit, hogy ne ázzanak szét, és kirakom vele a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (24 cm-es) alját.
6. Két réteget teszek le, majd rákanalazom a krémet, a tetejét elsimítom, és a felkarikázott banánnal díszítem.
7. Fóliával letakarva 1-2 órára hűtőben pihentetem.
Először süsd meg a piskótát, vágd 3 részre. A krémhez egy kis lábasban melegítsd fel a mogyorókrémet. Egy kicsit meglangyosíthatod a növényi tejet is, ebben keverd el a többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverem az olvasztott margarinnal, és a tortaformába rakom. Hütőbe teszem kihűlni. Amíg hűl a tortaalap kikeverem a krémet. A mascarponét, a porcukort, a 3 n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA darált kekszet összekeverjük a gesztenyemasszával és a vajjal, majd belesimítjuk a tortaforma aljába. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd ha kissé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű