10 dkg vaj, 4 db banán, 1 dl tejszín, 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg darált mogyoró
1. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és a csokilencsével, a banánt összetörjük villával és kikeverjük a tejszínnel.
2. A lisztes keveréket a tojásos masszába dolgozzuk, majd a tejszínes banánt is.
3. Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 70 percig sütjük.
5. Tetejére marcipán ízű cukormázt tehetünk.
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk kb. 5 perc dagasztás elég neki. Dagasztás után kinyújtjuk és háromszög alakba vágom a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 15 perc alatt). A többi hozzávaló összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Lágy tésztát kapunk, amit letakarva a duplájára kelesztü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki. (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű