8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj vagy 2 ek olaj, 5 dkg reszelt sajt (ez el is maradhat), só
töltelék: 2 zsemle, 2 tojás, 1 kk reszelt vöröshagyma, 2 ek olaj, petrezselyem, majoránna, törött bors, só
1. A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkül mindkét oldalukon kisütjük.
2. Tűzálló tálban, egymás mellé ültetjük, mindegyikre 1-1 púpos halom tölteléket nyomunk, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal is, de anélkül is finom.
3. Ha zsiradékon sütöttük a húst, az egészet leontjuk a pecsenyelével, ha zsiradék nélkül, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp olajat teszünk.
4. A sütőben felső lángon addig sütjük, amíg a töltelék át nem sült, és a teteje szép piros lett.
A hagymát s a fokhagymát megpucoljuk, s kevés zsíron megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tejbe beáztatott s kinyomkodott zsemlékhez leütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk és petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsgombóc hozzávalóit tegyük egy tálba (a rizst nem kell megfőzni!), és kézzel nagyon alaposan gyúrjuk össze. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor vizes kézzel készítsünk nekünk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánko...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Közepes-a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés füszerkeverékkel -a flekken szeleteket kicsit kloffoljuk , fűszerezzük. --lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű