8 szelet karaj, 2 db zsemle, só, bors, 20 dkg füstölt, főtt sonka (karaj, tarja), 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, olaj, tej, 20 dkg reszelt sajt, ételízesítő
1. A húsokat kiklopfolom, besózom, és kevés olajon mindkét oldalukat kisütöm, hogy szép színük legyen.
2. Ezután a sütésből maradt olajat aláöntve, egy nagyobb tepsibe lerakom a húsokat, és még borsozom is.
3. Pici vizet aláöntök, és fedő alatt 200 fokon puhára párolom.
4. Amíg ez tart, addig összeállítom a búbot: a zsemléket beáztatom egy kis tejbe, a füstölt húst apróra vágom, de le is lehet darálni.
5. Ezután a kis fej hagymát apróra vágom, és kevés olajon, pici sóval megpárolom.
6. A zsemléket kicsavarom, hozzáadom az apróra vágott füstölt húst, a párolt hagymát, a tojásokat, a reszelt sajt felét, kevés ételízesítőt, borsot és a zúzott fokhagymát, egynemű masszává dolgozom össze.
7. Ha már a húsok a sütőben megpuhultak, minden hús tetejére ráhalmozok a töltelékből, és már tető nélkül rakom vissza sülni.
8. 10 perc után kiveszem, ráteszem a tetejére a maradék sajtot, és ezzel is sütöm egy kicsit.
A bőrkét megtisztítjuk, átmossuk, és fűszeres vízben előfőzzük. Teszünk bele 1 csípős paprikát, 1 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát, 1 közepes nagyságú vöröshagymát, és csipetnyi s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA karajszeletejet klopfolom majd sózom, borsozom. A tojásokat felütöm, beleteszem a fűszerkeveréket, petrezselyezöldet, és felverem. Majd teszek bele annyi lisztet, hogy sűrű toj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA zöldbabot sós vízben 15-20 percig főzzük. A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A római tálat vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyömbérsörben pácolt tarja A pácolást érdemes előző este elkészíteni: 1 liter gyömbérsörhöz 7 dkg sót keverünk és belereszelünk kevés friss gyömbért is. Beletesszük a megroppant...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű