6-7 közepes burgonya, 2 g fokhagyma, só, 2,5 dl tejszín vagy zsírosabb tej, 10 dkg reszelt sajt
1. 6-7 közepes nagyságú burgonyát meghámozunk, és nagyon vékonyra felszeletelünk.
2. Egy tűzálló formát kikenünk margarinnal.
3. 2 g fokhagymát apróra vágunk és a forma aljára egyenletesen szétszórjuk.
4. A felszeletelt burgonyát a formában egyenletesen szétterítjük, megsózzuk.
5. Az egészet leöntjük 2,5 dl tejszínnel vagy zsírosabb tejjel.
6. Tetejét 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
7. Szárazabb sültek mellé finom köret, de salátával önálló ételként is fogyasztható.
A meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, felkockázott paszternákot és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 25-30 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját. 2. A nagyobb darabokat vágd félbe (esetleg négybe), s főzd meg sós vízben. 3. Egy tágas edényben forrósíts fel kevés v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű