cékla, torma, 2-3 tk köménymag, ecet, só, cukor, 1 kk tartósítószer
1. A céklákat alaposan megmossuk, majd megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, felszeleteljük.
2. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.
3. Az üveget feltöltjük vízzel, majd leöntjük a cékláról és ecet, só, cukor felhasználásával egy erősebben fűszerezett salátalét főzünk, főzés közben beledobunk egy kávéskanál tartósítószert is.
4. Ha a lé langyosra hűlt, ráöntjük a céklára, az üveget lezárjuk, és a végleges helyére tesszük.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk. A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban. Ké...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók 6 evőkanál természetes joghurt, 2 evőkanál borecet, 1 evőkanál olivaolaj, 1 csipetnyi tengeri só, 1 csipetnyi frissen őrölt feketebors Elkészítése A hozzávalók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű