1 kg tarja, 30 dkg füstölt szalonna, 8 gerezd fokhagyma, 1/2 kg vöröshagyma, só, bors, pirospaprika
1. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
2. A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
3. A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
4. Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
5. A húst felszeletelem, kiklopfolom.
6. A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
7. Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
8. A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
9. Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom.
10. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
11. Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
12. Sült burgonyával tálalom.
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
A felcsíkozott karajt felteszem olajon pirítani. Mikor levet enged hozzáadom a sót, a borsot és a majoránnát. (ízlés szerint.) Fehéredésig főzöm, majd hozzá adom a zöldségkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesStropiti cotletele pe ambele fete cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, dupa gust. Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHús: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, szódabikarbónával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű