1 kg paprika, 1 kg zöldparadicsom, 1 kg vöröshagyma, 1 kg uborka, 1 kg édeskáposzta, 1 szál sárgarépa, 10 dkg só, 1 mk borkén, 1 mk szalicil, 30 dkg cukor, 3 dl 20%-os ecet, egész bors, babérlevél, kömény
1. A hozzávalókat legyaluljuk.
2. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel.
3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd üvegekbe zárjuk. Minden üvegbe kell jutnia elég lének.
Szép nagy, húsos paprikákat megmosunk, csutkáitól, ereitől megtisztítjuk és lobogó sós vízzel leforrázzuk. A káposztát hosszú vékony metéltre vágjuk, besózzuk és pár órán át így ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, am...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprika nyers, csípős alma paprikák a kisebbekből és amikből kiszedtem a csumáját és a magokat, Megtöltöm krémes fetasajttal, Teszek bele pár szem fekete vagy színes borsót, 1 na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű