20 szelet szalonna vagy sonka, 1 kg burgonya, só, kevés olaj, 1 fej hagyma, 1 cs petrezselyem, 2 tojás sárgája, őrölt bors
1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágva, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
2. Közben forró olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a friss petrezselyemzöldet, és a krumplira öntjük.
3. Burgonyanyomóval összetörjük, belekavarjuk a tojások sárgáját, és megsózzuk.
4. Minden sonkaszeletre egy evőkanál fűszeres burgonyát teszünk és felgöngyöljük.
5. Forró olajban megsütjük.
A krumplit alaposan mosd meg, egy kicsit akár meg is dörzsölheted. Törölgesd szárazra, majd vágd félbe, a nagyobb darabokat akár negyedelheted is. Pakold be az újkrumplikat egy tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat felkockázni és forró vízbe megfőzni. Ha kész van leszűrni és hozzáadni a többi alap anyagot majd krumpli nyomóval pépesíteni. Sütőpapírt picit olajjal meg kell kenni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk.Ha ,már szépen kez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes