40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 15 dkg ráma, 7 dkg cukor (lehet édesebbre is), 2 egész tojás, 1 tojás sárgája, pici só, 1 cs vaníliás cukor, esetleg 1-2 ek tej, 2 ek kakaópor
1. A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszatesszük a gépbe, rakunk hozzá 2 csapott ek kakaóport.
2. Ha összeállította szép kerek gombóccá, kivesszük a kakaós tésztát.
3. Mindkettő tésztát külön tálba pihentetjük 30 percig.
4. A fehér tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaósat szintén, egymásra helyezzük és feltekerjük, és egy formába további 1-1,5 órát kelesztjük.
5. Tojással a tetejét megkenjük!
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és keverjük össze, majd öntsük bele a keverőtálba. Az élesztőt futtassuk fe...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 6 cipót készítünk, sodorjuk, megtöltjük a következő krémmel. A töltelék hozzávalóit felfőzzük és langyosra hűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes