1 kg vegyes hal, 15 dkg hagyma, 3 dkg paprika, 2,5 dkg só, 5 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, 5 dkg burgonya, 4 adag kockatészta, 2-3 cseresznyepaprika
1. A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem.
2. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával együtt a halra dobom.
3. 3 liter vízzel felöntöm, beleteszem a cseresznyepaprikát.
4. Erős tűzön 40 percig forralom.
5. A halat kiszedem, a levét leszűröm és kockatésztát főzök ki benne.
Erre tálalom a levet és a főtt halat.
Az apróra darabolt vöröshagymát sertészsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott kelkáposztát. Sózzuk, őrölt fekete borssal, majoránnával fűszerezzük, és felöntjük ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz oldalast felteszem főni a savanyú káposztával a babérlevéllel együtt. Ízesítem, hozzáöntöm a paradicsomlevet, és készre főzöm. Rántást készítek, és hozzáadom a leveshez, átf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazékba fektetjük a csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű