menu

Családireceptkönyv.hu

Gölödin leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg burgonya, 1 közepes hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, só, bors, pirospaprika, köménymag, diónyi zsír, 3-4 ek liszt

Elkészítés:


1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük.

2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokhagymával meg a csipetnyi köménymaggal összekeverjük, majd a tűzről lehúzzuk, és a késhegynyi pirospaprikával megszórjuk.

3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, a főzőlével a pirított hagymát felengedjük, és benne a megtisztított, karikákra vágott zöldséget puhára főzzük.

4. Közben a burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a zsírral meg annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény, de még formázható tésztát kapjunk.

5. Vizes kézzel kis gombócokat gömbölyítünk belőle, és a lobogva forró levesbe főzzük.

Gölödin leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar FOKHAGYMAKRÉMLEVES REFORM MÓDON
FOKHAGYMAKRÉMLEVES REFORM MÓDON

1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük alaplével vagy csontlével. Habver...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar pandúrleves
pandúrleves

A hozzávalókat megtisztítjuk és felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró olajon a szalonnával megpirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is. Ha a szalonna már üveges és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk. A vö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rizsleves
Rizsleves

1. A hagymát apróra vágom, majd olajon megdinsztelem, rádobom az almareszelőn lereszelt sárga, illetve fehérrépát, és felengedem 2 liter húsleves alaplével (kockából készítettem)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk