4 közepes krumpli 20 dkg gomba, 1 nagyobb répa, só, bors, 1 ek vöröshagymakrém, 1 kk liszt, 1 ek olívaolaj,
1. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk.
2. A vöröshagymakrémet az olajon kicsit pirítjuk, rátesszük a gombát, megborsozzuk és addig pároljuk, míg a levét elfőtte.
3. Eközben megtisztítjuk a krumplit és a répát, kockára, illetve szeletekre vágjuk őket.
4. A gombát kb. 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit és a répát, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg puha nem lesz.
5. Sima habarással sűrítjük, ami annyit tesz, hogy a lisztet kb. 1 dl vízzel simára keverjük és a forrásban levő leveshez adjuk.
6. Még pár percig forraljuk.
A hagymát megdinszteljük. Rászórjuk a római köményt és a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt kavargatjuk, amíg a római kömény illatozni kezd. Hozzáadjuk a céklát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A húsleves alapot feltesszük forrni. Brokkoli krémleves recept II. 2Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk. Brokkoli kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót 1 liter vízben tegyük fel főni, közben sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert (kivétel a menta) is keverjük hozzá. Mikor a borsó megpuhult, 2-3 merőkanál borsót merjü...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű