menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 közepes krumpli 20 dkg gomba, 1 nagyobb répa, só, bors, 1 ek vöröshagymakrém, 1 kk liszt, 1 ek olívaolaj,

Elkészítés:


1. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk.

2. A vöröshagymakrémet az olajon kicsit pirítjuk, rátesszük a gombát, megborsozzuk és addig pároljuk, míg a levét elfőtte.

3. Eközben megtisztítjuk a krumplit és a répát, kockára, illetve szeletekre vágjuk őket.

4. A gombát kb. 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit és a répát, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg puha nem lesz.

5. Sima habarással sűrítjük, ami annyit tesz, hogy a lisztet kb. 1 dl vízzel simára keverjük és a forrásban levő leveshez adjuk.

6. Még pár percig forraljuk.

Gombás krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Római köményes céklaleves recept
Római köményes céklaleves recept

A hagymát megdinszteljük. Rászórjuk a római köményt és a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt kavargatjuk, amíg a római kömény illatozni kezd. Hozzáadjuk a céklát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

1A húsleves alapot feltesszük forrni. Brokkoli krémleves recept II. 2Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk. Brokkoli kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos zöldborsókrémleves (Sóbors)
Spenótos zöldborsókrémleves (Sóbors)

A zöldborsót 1 liter vízben tegyük fel főni, közben sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert (kivétel a menta) is keverjük hozzá. Mikor a borsó megpuhult, 2-3 merőkanál borsót merjü...

Elkészítési idő: 20+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás bableves recept
Savanyú káposztás bableves recept

Elkészítése: A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk