50 dkg fodros tészta, 4 db tojás, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 8 dkg mazsola, 1 db citrom reszelt héja, 2,5 dl tejföl, 15 dkg darált mák, vaj,zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez,beszóráshoz
1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd leszűrjük.
2. A tojássárgákat a puha vajjal, a cukrokkal habosra habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát,a reszelt citromhéjat és a tejfölt.
3. A mákot a tésztára szórjuk, összeforgatjuk, a tejfölös masszába keverjük, és a kemény tojásfehérjehabot lazán beleforgatjuk.
4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tepsibe töltjük és pirosra sütjük.
5. Készíthetünk hozzá tejszínes vanília-, karamell- vagy meggymártást.
A tésztát feltesszük föni sós vízbe. Az alapot elkészítjük közben. Kevés zsíradékon a bacont megpirítjuk, majd hozzáadunk tejszínt, tejet, sajtot (ízlés szerint), majd sóval, bo...
Elkészítési idő: kb. fél óra Nehézség: KönnyűA vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej felét. Habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rétesliszthez a felsoroltaknál írt sorrendben apránként adjuk a hozzávalókat, habverővel csomómentesre keverve, az étolajat a legvégén fakanállal keverjük bele. Az edényt letakar...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesAz összetevőket összegyúrjuk, 10 percre állni hagyjuk. Ez idő alatt elő lehet készíteni a feltéteket. Szafi Fitt bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű