1 kg burgonya, 3 közepes fej vöröshagyma, 2 dl napraforgó olaj, só ízlés szerint
1. A krumplit héjában főzzük.
2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk.
3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk.
4. A hagymához adva krumplitörővel vagy villával összetörjük, alaposan megsózzuk, lepirítjuk.
5. Azonnal tálaljuk.
A krumplit egy főzőedénybe tesszük, a kockákra vágott vöröshagymával együtt, rátörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk. A tejszínt ráöntjük, valamint annyi tejet hogy ellepje a krum...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sárga burgonyákat alaposan kefével megtisztítjuk, majd félkészre főzzük. Ha kihűlt, héjastól rusztikus hasábokra vágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Adhatunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű