1 kg füstölt kocsonyahús (fej, láb, csülök, bőrke, farok), 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 szem egész bors, 10 dkg leveszöldség, só, paprika.
1. A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom.
2. A zöldségeket megtisztítom.
3. Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt.
4. Többször lehabozom, majd lassú tűzön puhára főzöm.
5. Tetejét kicsi állás után lezsírozom, a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm, a húst lecsontozva elosztom a tányérokba (a lé lepje el a húst).
6. A kocsonya tetejét dermedés után paprikával szórom meg.
A sajtot villával összetörjük. Belereszeljük az almát, hozzáteszünk egy nagy evőkanálnyi reszelt ecetes tormát, és az egészet krémesre összedolgozzuk. A sonkaszeleteken elosztjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Kicsumázzuk a paprikákat, majd megtöltjük jó szorosan körözöttel. 2. A körözötthöz juhtúró, tehéntúró, tejföl, fűszerpaprika, reszelt vöröshagyma, köménymag, kevés mustár ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. 2. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg makarónit megfőztem, hűtöttem, majd olívával meglocsoltam. 1 paradicsomot, 1 paprikát, 2 szál újhagymát, 10 dkg sonkát, 10 dkg fetát apróra vágtam, hozzákevertem a tésztához...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű