1 filézett csirkemell (kb.30 dkg), 1 fej jégsaláta, 1 kígyóuborka, 4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cs újhagyma, ¼ fej lila káposzta, 2 db főtt tojás, 15 dkg trappista sajt, só, bors
öntet: 1 nagy doboz tejföl, 3 ek light majonéz, 1 ek ketchup
1. Az apróra vágott csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, majd utána süssük pirosra egy kevés olíva olajon.
2. Hagyjuk kihűlni.
3. Közben főzzük meg a tojást keményre, miután kihűlt vágjuk apróra.
4. Vágjuk össze a salátának valót is, majd adjuk hozzá a kisütött csirkemellet és a tojást.
5. Készítsük el az öntetett a megadott összetevőkből, majd öntsük rá a salátára és szórjunk a tetejére reszelt sajtot.
6. Egy órát hagyjuk állni, utána tálaljuk így az ízek jobban összeérnek.
7. A salátaöntethez hozzáadhatjuk a kisült hús szaftját is.
Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és apróra vagdossuk és sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot és a tejfölt jól összedolgozzuk és hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot is, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt és meghámozott céklát metéltre vágjuk vagy legyaluljuk, hozzákeverjük a lereszelt uborkát és almát, valamint a majonézt és a tormát. Ízesítjük sóval, esetleg citromlével....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este beáztatom a babot, majd másnap puhára főzöm. A hagymát vékony karikákra vágom. A paradicsomot és a pfefferonit apróra vágom, megvagdalom a petrezselymet és összekeverem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű