menu

Családireceptkönyv.hu

Könnyű, laktató saláta csirkemellel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 filézett csirkemell (kb.30 dkg), 1 fej jégsaláta, 1 kígyóuborka, 4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cs újhagyma, ¼ fej lila káposzta, 2 db főtt tojás, 15 dkg trappista sajt, só, bors

öntet: 1 nagy doboz tejföl, 3 ek light majonéz, 1 ek ketchup

Elkészítés:


1. Az apróra vágott csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, majd utána süssük pirosra egy kevés olíva olajon.

2. Hagyjuk kihűlni.

3. Közben főzzük meg a tojást keményre, miután kihűlt vágjuk apróra.

4. Vágjuk össze a salátának valót is, majd adjuk hozzá a kisütött csirkemellet és a tojást.

5. Készítsük el az öntetett a megadott összetevőkből, majd öntsük rá a salátára és szórjunk a tetejére reszelt sajtot.

6. Egy órát hagyjuk állni, utána tálaljuk így az ízek jobban összeérnek.

7. A salátaöntethez hozzáadhatjuk a kisült hús szaftját is.

Könnyű, laktató saláta csirkemellel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Avokádó krém
Avokádó krém

Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojássaláta 20 perc alatt
Tojássaláta 20 perc alatt

A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és apróra vagdossuk és sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot és a tejfölt jól összedolgozzuk és hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot is, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Almás-uborkás főtt céklasaláta
Almás-uborkás főtt céklasaláta

A megfőtt és meghámozott céklát metéltre vágjuk vagy legyaluljuk, hozzákeverjük a lereszelt uborkát és almát, valamint a majonézt és a tormát. Ízesítjük sóval, esetleg citromlével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fehérbab piyaz (Kuru fasulye piyazi)
Fehérbab piyaz (Kuru fasulye piyazi)

Előző este beáztatom a babot, majd másnap puhára főzöm. A hagymát vékony karikákra vágom. A paradicsomot és a pfefferonit apróra vágom, megvagdalom a petrezselymet és összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk