1-2 fej fejes káposzta, köménymag, babérlevél, egész bors, kapor, só
1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem.
2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporral.
3. Tetejére kenyérszeleteket teszek, sós lét öntök rá forrón (1 evőkanál só/liter).
4. Három-négy nap alatt (meleg helyen, árnyékban is, letakarva, de lezárás nélkül) elkészül.
1. Székelykáposztához.
1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom darabolom tetszőlegesre 2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval. 3. Kicsit állni hagyom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAlegem ardeii capia rosii si ii spalam apoi le scoatem cotoarele.Alegem morcovi mai subtirei si mai fragezi indepartam frunzele, ii spalam si ii curatam cu un cutit pentru legume....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, am...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomot lehéjazzuk, és oda tesszük főni, mikor felforrt hozzáadjuk a kockára vágott paprikát,sózzuk, fél készre főzzük, üvegekbe szedjük, tetejére olajat teszünk, lefedjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű