70 dkg liszt, 3,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 2 csapott kk cukor, 2 púpos kk só, 5 dkg vaj, 2 tojás+1 tojás a kenéshez, 2 kk olaj, 10-12 db virsli
1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem.
2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.)
3. A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe.
4. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát.
5. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek.
6. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm.
7. Ha elkészül, ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható, például: fokhagyma, tejföl, ketchup, majonéz, mustár.
Keverd el a cukrot kb. 1 dl langyos vízben, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10 percet, amíg az élesztő életre kel. Szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba, öntsd a közepébe...
Elkészítési idő: kelesztés+fél ó Nehézség: KönnyűA penne tésztát sós vízben kifőzzük, majd egy kissé kiolajozott hőálló tálba tesszük, ha lecsöpögött. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és pici olajon megdinszteljük, a fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítünk egy alap besamelmártást, amibe egy kis doboz tejszínes krémsajtot keverünk, majd minden alapanyagot belekeverünk, a sajtból tegyünk félre a tetejére a sajt szószos tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), beleütjük az egész tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű