menu

Családireceptkönyv.hu

Lábtörlő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt, 3,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 2 csapott kk cukor, 2 púpos kk só, 5 dkg vaj, 2 tojás+1 tojás a kenéshez, 2 kk olaj, 10-12 db virsli

Elkészítés:


1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem.

2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.)

3. A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe.

4. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát.

5. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek.

6. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm.

7. Ha elkészül, ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható, például: fokhagyma, tejföl, ketchup, majonéz, mustár.

Lábtörlő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pita
Pita

Keverd el a cukrot kb. 1 dl langyos vízben, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10 percet, amíg az élesztő életre kel. Szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba, öntsd a közepébe...

Elkészítési idő: kelesztés+fél ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Csőben sült kolbászos penne
Csőben sült kolbászos penne

A penne tésztát sós vízben kifőzzük, majd egy kissé kiolajozott hőálló tálba tesszük, ha lecsöpögött. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és pici olajon megdinszteljük, a fel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tészta cowboy módra
Sajtos tészta cowboy módra

Készítünk egy alap besamelmártást, amibe egy kis doboz tejszínes krémsajtot keverünk, majd minden alapanyagot belekeverünk, a sajtból tegyünk félre a tetejére a sajt szószos tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SAVANYÚ KÁPOSZTÁS, BIRSALMÁS NUDLI
SAVANYÚ KÁPOSZTÁS, BIRSALMÁS NUDLI

A héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), beleütjük az egész tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk