menu

Családireceptkönyv.hu

Marhahúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 vastag szelet velős csontos marhalábszár (1-1,2 kg), só, 20-25 szem fekete bors, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 szál zeller zöldje, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 800 g vegyes leveszöldség, 100 g kelbimbó, 1/4 cseresznyepaprika, 1 kk sáfrányos szeklice, 100-150 g cérnametélt vagy eperlevél

Elkészítés:


1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon.

2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük, és takarékra kapcsolunk.

3. A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.

4. A fokhagymát, a szemes borsot, a cseresznyepaprikát és a sáfrányos szeklicét (gyönyörű színt ad a levesnek!) teatojásba zárjuk, a levesbe tesszük.

4. Hozzáadjuk a hagymafejet, a cérnával összekötött zeller zöldjét, a zöldpaprikát és paradicsomot egészben, kissé megsózzuk, és fedő nélkül, gyöngyöző forralással félpuhára főzzük (45-60 perc).

5. A zöldségeket nagyobb darabokra-hasábokra vágjuk, a kelbimbóval együtt a leveshez adjuk, és továbbra is szelíd forralással az egészet vajpuhára főzzük (a hústól függően további 60-90 perc).

6. Enyhén sós vízben kifőzzük a levestésztát, leszűrjük, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.

7. Óvatosan, hogy szét ne essen, kiemeljük a főtt húst a levesből, előmelegített tálra fektetjük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.

8. A leves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot, merőkanalanként előmelegített levesestálba szűrjük, utánasózzuk.

9. A teatojás tartalmát, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot kidobjuk – megtették a magukét.

10. A zöldségeket tálra rendezzük, fedővel/alufóliával letakarva melegen tartjuk!

11. A tésztát a forró leveshez adjuk.

12. A csontban lévő valóban csak falatnyi velőhöz néhány kiflikarikát pirítunk.

Marhahúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar "Búcsúi" húsleves
"Búcsúi" húsleves

A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. Beletesszük a megtisztított zöldsége...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári borsóleves
Nyári borsóleves

1. A zöldségeket megtisztítom, ízlés szerint feldarabolom, és pici olajon megdinsztelem, 3-4 perc, aztán felöntöm vízzel és főzöm, amikor a zöldségek majdnem megpuhultak hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jókai bableves
Jókai bableves

A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bableves csülökkel és kolbásszal
Bableves csülökkel és kolbásszal

A babot legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk. Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagy...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk