50 dkg fehér kenyérliszt BL 80, 350 ml víz, 1/2 tk cukor, 1 tk só, 1 dkg friss élesztő
1. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok.
2. Egy vékonyan kiolajozott, magas falú tálba teszem, átforgatom,hogy az olaj mindenhol érje,lefedem és hagyom kelni a konyhaasztalon 10-12 óra hosszat.
3. Ezután átforgatom gombóccá és egy nagyobb fedeles műanyag dobozban beteszem a hűtőbe. Innen veszem ki az éppen szükséges mennyiséget, 7-10 napig nyugodtan használható.
ÍGY KÉSZÍTJÜK EL 1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Szórd a keverőtálba a lisztet, sütőport, főszereket, és kutyuld össze őket. 2. Forrósíts olajat a (jó kis) serpenyőbe, és erő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a kétféle tésztát és utána pihentetjük 20 percet, aztán átgyúrjuk és kelni hagyjuk 45 percig, formázzuk meg és 40 percig jénaiba vagy tepsibe pihentessük. Sütőt elő...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA fentieket jól össze kell dolgozni, sok dagasztást nem igényel, csak sima, jól eldolgozott tészta legyen. Viszonylag lágy állagú lesz. (A bögrénk 2,5 dl-es.) Az tésztát ezután 5-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy rendesen,összekeverünk mindent,dagasztjuk,kelesztjük.Mikor duplájára kelt,ismét átdagsztjuk,formázzuk és beletesszük a sütőedénybe.Mikor ismét megkelt,pengével bevagdossuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes