menu

Családireceptkönyv.hu

Öregtészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg fehér kenyérliszt BL 80, 350 ml víz, 1/2 tk cukor, 1 tk só, 1 dkg friss élesztő

Elkészítés:


1. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok.

2. Egy vékonyan kiolajozott, magas falú tálba teszem, átforgatom,hogy az olaj mindenhol érje,lefedem és hagyom kelni a konyhaasztalon 10-12 óra hosszat.

3. Ezután átforgatom gombóccá és egy nagyobb fedeles műanyag dobozban beteszem a hűtőbe. Innen veszem ki az éppen szükséges mennyiséget, 7-10 napig nyugodtan használható.

Öregtészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek, Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fenyőmagos (vagy bármilyen) zsemlécskék (12 db)
Fenyőmagos (vagy bármilyen) zsemlécskék (12 db)

ÍGY KÉSZÍTJÜK EL 1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Szórd a keverőtálba a lisztet, sütőport, főszereket, és kutyuld össze őket. 2. Forrósíts olajat a (jó kis) serpenyőbe, és erő...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kenyér
Avatar Sacko Kedvelnék
Kenyér

Összedolgozzuk a kétféle tésztát és utána pihentetjük 20 percet, aztán átgyúrjuk és kelni hagyjuk 45 percig, formázzuk meg és 40 percig jénaiba vagy tepsibe pihentessük. Sütőt elő...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Teljeskiőrlésű kenyér
Teljeskiőrlésű kenyér

A fentieket jól össze kell dolgozni, sok dagasztást nem igényel, csak sima, jól eldolgozott tészta legyen. Viszonylag lágy állagú lesz. (A bögrénk 2,5 dl-es.) Az tésztát ezután 5-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Fehér kenyér
Fehér kenyér

Ahogy rendesen,összekeverünk mindent,dagasztjuk,kelesztjük.Mikor duplájára kelt,ismét átdagsztjuk,formázzuk és beletesszük a sütőedénybe.Mikor ismét megkelt,pengével bevagdossuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk