1 kg liszt, 2 dl olaj, 1 tk só, fél liter tej, 5 dkg élesztő, kk cukor
tölteléknek melegszendvics krém, 1 tojás a lekenéshez, esetleg szezámmag
1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk.
2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk.
3. Minden kis cikkre rakunk egy teáskanál tölteléket, feltekerjük a kifliket, tetejüket megkenjük tojással, 200 fokos sütőben addig sütjük,míg kicsit megpirul a tojás.
4. Bármilyen töltelékkel lehet készíteni: melegszendvics-krém, tojáskrém, sonka, sajt, üresen.
5. Ha üresen készítjük, akkor 1 kis kocka vajat tehetünk a közepére, hogy puhább legyen.
6. De édes töltelékkel is isteni finom: pl. szilva, eper jammel.
A tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálban egyenletesen sima tésztává kell gyúrnod. A vaj legyen szobahőmérsékletű, a víz langyos. Ha van dagasztási funkcióval is rendelkező...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk Fél órát kelni hagyjuk. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzni, leszűrni, összetörni.Langyosan összegyúrni a liszttel és zsírral.A tésztát 1 cm vastagra nyújtani,korongokat szaggatni.Sütőpapíros tepsiben 220 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk, kétszer kelesztjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű