50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell), 50 dkg csuszatészta (fodros kocka), 450 g tejföl, 25 dkg trappista sajt (reszelt), 5 dkg vaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint (őrölt), majoránna ízlés szerint, 1 db füstölt hús kocka, 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
1. A húst vékony csíkokra vágjuk.
2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölt hús kockát.
3. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani.
4. Sózzuk, borsozzuk, és majoránnával fűszerezzük.
5. Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog.
6. A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük.
8. Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát.
9. Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a bacon-ök. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk. 3 szelet húscsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, bevágjuk a csontok mellett - hogy jól átsüljön - és besózzuk. Elkészítjük a panírozás hozzávalóit. Az első tányérba tesszük a lisztet,...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott sz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű