zsenge újhagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is.
2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni.
3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd tojásban megmártjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Érdemes ez utóbbi két lépést még egyszer megismételni (duplabundájúra csinálni).
4. Forró olajban kisütjük.
5. Tartármártással, majonézzel tálaljuk.
6. Köretnek ajánlatos mellé pl. a krumplipüré, de lehet csak kenyérrel enni is.
1. A karfiolt szedjük rózsáira, és főzzük meg. Ha megfőtt, villával nyomkodva aprítsuk apróra még melegen. 2. A hagymát pirítsuk meg az olajon, adjuk hozzá a karfiolt, majd sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehetőleg egyforma méretű krumplikat válogassunk, majd alaposan mossuk meg, és sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le. (mivel új krumpli, így a haját nem kell lehámozni!!!!)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra. 2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű