menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 2 ek tejföl, 2 dl tej, 1 kk cukor, 1 kk só, 1 ek olaj, 1 tubus sajtkrém, 15 dkg trappista sajt, 1 ek szárított zöldfűszer keverék (ez el is maradhat)

Elkészítés:


1. A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a gép szép fényes simára dolgozza. Ez körülbelül húsz perc.

2. Amikor a kenyérsütő befejezi a munkát és pihentetni kezdi a tésztát, várok még pár percet, aztán egy tálba kiteszem a tésztát.

3. Letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára keljen.

4. Ezután lisztezett felületen finoman átgyúrom, és megpróbálom hat egyforma részre osztani.

5. Kinyújtom egyenként a gombócokat, megkenem sajtkrémmel, megszórom fűszerkeverékkel és feltekerem.

6. Letakarom konyharuhával és hagyom még egy negyedórát pihenni, addig a sütő is bemelegszik.

7. A bagetteket megspriccelem vízzel, megszórom reszelt sajttal, és közepes lángon 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Sajtos bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Sütőzacskóban sült kenyér
Sütőzacskóban sült kenyér

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzá öntjük a felfutott élesztőt is és bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pékkifli
Pékkifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Sajtos stanglik
Sajtos stanglik

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo medvehagymás császárzsemle
Paleo medvehagymás császárzsemle

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk