50 dkg burgonya, 2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt sajt, 5 ek tej, csipet őrölt kömény, só, bors, olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük.
2. Leszűrjük és összetörjük.
3. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is.
4. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Az újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőf...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a hozzávalókat, kis golyókat formálok a masszából vizes kézzel és bő, forró olajban kisütöm. megforgatva. Nem folyik szét. Konyhai papírtörlőre szedem, hogy a felesl...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a pép lesz a nokedl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű