menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-gombás makaróni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zsír, 1 ek liszt, 1 dl tej, só, 3 dl tejföl, 15 dkg gomba, 15 dkg füstölt tarja, bors, 1/2 kg makaróni, reszelt sajt

Elkészítés:


1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel.

2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a darált tarját és borsozzuk.

3. A makarónit kifőzzük, elkeverjük a tejfölös mártással és a gombás sonkával.

4. Mély tűzálló tálba rakjuk, jól átforrósítjuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Sonkás-gombás makaróni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Palacsinta alap
Palacsinta alap

Habverővel keverjük össze Palacsintánként egy kanál zsír - nem olaj - alá majd körbe is

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Nachos
Nachos

A liszteket a sóval (itt adhatjuk hozzá az egyéb fűszereket is) és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a langyos vizet, amellyel egy nem ragacsos, de puha t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi szalagos fánk
Farsangi szalagos fánk

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi anyaggal együtt összedolgozzuk, hólyagosra, kb. 10-15 percig dagasztjuk. A tésztájába rumot, citro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Spenótos spagetti
Spenótos spagetti

A margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot. Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk