80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, ledarált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só
1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.
2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.
3. Ezután hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.
4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.
5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.
6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.
7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.
1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.
2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.
Die Hefe im warmen Wasser auflösen und 10 Minuten stehen lassen. Zucker, Pflanzenmilch, Gewürze, Salz und ca. 450 g Mehl nach und nach zufügen und kneten, bis ein weicher, leichter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászt kikeverni langyos vízzel /ha nem süllyed le, úszik jó/. Hozzá liszt,burgonyapehely ,összekeverni,hogy a liszt nedves legyen.30 - 60 perc kelesztés. Hozzáadni sót és daga...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmásnap adok hozzá 60 dkg liszt bl80 2 dkg só 2 dkg élesztő 3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű