menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás kenyér


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, ledarált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só

Elkészítés:


1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.

2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.

3. Ezután hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.

4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.

5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.

6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.

7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.

2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Sonkás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Veganes Naan-Brot mit Knoblauch und Koriander
Veganes Naan-Brot mit Knoblauch und Koriander

Die Hefe im warmen Wasser auflösen und 10 Minuten stehen lassen. Zucker, Pflanzenmilch, Gewürze, Salz und ca. 450 g Mehl nach und nach zufügen und kneten, bis ein weicher, leichter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lepénykenyér kukoricaliszttel
Lepénykenyér kukoricaliszttel

Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
179. Kovászos kenyér - alaprecept
179. Kovászos kenyér - alaprecept

A kovászt kikeverni langyos vízzel /ha nem süllyed le, úszik jó/. Hozzá liszt,burgonyapehely ,összekeverni,hogy a liszt nedves legyen.30 - 60 perc kelesztés. Hozzáadni sót és daga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Boros Vali kenyere
Boros Vali kenyere

másnap adok hozzá 60 dkg liszt bl80 2 dkg só 2 dkg élesztő 3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk