10-15 dkg darált sonka, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál reszelt torma, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só
1. A margarint a liszttel együtt a tűzre tesszük.
2. Ha már habzik, ráöntjük a tejet.
3. Simára keverve jó sűrűre főzzük, és a tűzről lehúzva belekeverjük a darált sonkát, a fűszereket, a tisztított, zúzott fokhagymát, valamint a tormareszeléket.
4. Alaposan összekeverjük.
5. Az előzőleg mindkét oldalán megpirított kenyérszeletekre kenjük, és forró sütőben vagy grillsütőben szép pirosra megsütjük a tetejét.
◾️A túrót a tejföllel krémesre keverjük, majd mehet bele a felaprított lila hagyma. ◾️A vajat vagy margarint felolvasztjuk, majd ha picit hűlt, a túróhoz adjuk. ◾️Ezután befűs...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A túrót a tejjel odatesszük főni, közepes lángon, kevergetve, hogy oda ne ragadjon. 2. Mikor kezd egyneműsödni, hozzáadjuk a vajat, illetve a sót. 3. Ha már rotyogni kezd,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tonhalakat az olajtól lecsepegtetem, aprítógépben pépesre keverem. Pirítóssal is finom.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű