menu

Családireceptkönyv.hu

Spanyol zöldborsó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 tk curry, 1 tk olaj, 1 tk só, vegeta

Elkészítés:


1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet.

2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztát, és kb. 5 percig főzzük vele.

3. Utána lehúzzuk az edényt a tűzről és fedő alatt hagyjuk benne megdagadni a metéltet.

4. Egészen lé nélküli, sűrű masszát kapunk, köretként fogyasztjuk.

Spanyol zöldborsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Karfiollepény
Karfiollepény

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerpüré
Zellerpüré

A megtisztított és apróra vágott zellert enyhén sós vízben főzd puhára. Nem baj, ha szétfő. Vajjal és tejszínnel turmixold össze.Egy kis szerecsendió kellemesen finomítja a zeller...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém gyorsan
Padlizsánkrém gyorsan

A padlizsámokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, besózzuk és félretesszük. Amíg levet ereszt, megpucoljuk a leveszöldséget és a fokhagymát és konyhai robotgépben lereszeljük 3 gerezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonya krokett
Burgonya krokett

1 A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 2 Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk