50 dkg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 tk curry, 1 tk olaj, 1 tk só, vegeta
1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet.
2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztát, és kb. 5 percig főzzük vele.
3. Utána lehúzzuk az edényt a tűzről és fedő alatt hagyjuk benne megdagadni a metéltet.
4. Egészen lé nélküli, sűrű masszát kapunk, köretként fogyasztjuk.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és apróra vágott zellert enyhén sós vízben főzd puhára. Nem baj, ha szétfő. Vajjal és tejszínnel turmixold össze.Egy kis szerecsendió kellemesen finomítja a zeller...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsámokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, besózzuk és félretesszük. Amíg levet ereszt, megpucoljuk a leveszöldséget és a fokhagymát és konyhai robotgépben lereszeljük 3 gerezd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 2 Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű