3/4 kg burgonya, 1/2 kg friss vagy mirelit zöldborsó, fél fej fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tk olaj, 1 tk só, 1 tk curry, 1 kk őrölt bors, vegeta
1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük.
2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc).
3. Ekkor rátesszük a zöldborsót, a zúzott fokhagymát és az ízesítőket, majd fedő alatt, 1 dl vízzel puhára pároljuk (kb. 15 perc).
A főtt, tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi ví...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lángra feltesszük a lángfogó karikát, és az apróra vágott hagymát olajjal együtt egy lábosba tesszük és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, a gombát és együtt dinszteljük e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, burgonyatörővel összetörjük és az apróra vágott, margarinban vagy olajon megpirított vöröshagymához keverjük. Forrón fogyasztva a legfinomabb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű