0,5 kg tehéntúró, 3 tojás, csipet só, 1 ek cukor, 6 dkg liszt, búzadara ha szükséges
1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük.
2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény habját.
3. Óvatosan összekeverjük, ha túl hígnak találjuk, egy pici búzadarát keverünk hozzá, hűtőbe rakjuk kb. 15-30 percet.
4. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, egy kis sót tegyünk bele.
5. A gombócokat kettő vizes kanál segítségével, gombóc formává alakítjuk, és a forrásba lévő vízben kifőzzük.
6. Ez kb. 5-10 perc, ha még nyers a közepe, akkor pár percre visszadobom.
7. A gombócokat pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
Tegyük bele aprítógépbe a meghámozott, kimagozott avokádót, a tojássárgáját, a fokhagymát és a citrom levét. Ha elértük a krémes állagot, adjuk hozzá a tejszínt is és ezzel is keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük, amíg melegszik a gofrisütő hagyjuk pihenni, ha már forró kb. 1 tk. zsiradékkal kenjük ki a sütőt, csukjuk még össze egy kicsit, majd merő...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűTejet cukorral langyosra melegíteni, bele az élesztő, felfuttatni. Liszt, só, margarin + élesztős tej összedolgozni, keleszteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, lecsöpögtetjük. Elkészítjük a paradicsom szószt A vöröshagymát apró kockára vágjuk, lepirítjuk olivaolajon, ráöntjük a paradicsomot, a fűszereket és kicsit befor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű