1 kg lecsöpögtetett zsíros joghurt, 2 nagy kígyóuborka, 1 nagy fej fokhagyma, 1 marék apróra vágott friss kapor vagy ánizs
1. Az uborkát lereszeljük a reszelőnk legnagyobb lyukú oldalán, besózzuk, hagyjuk állni egy ideig, majd kinyomkodjuk a levét.
2. Megtisztítjuk a fokhagymát és átnyomjuk a fokhagymaprésen.
3. Apróra vágjuk az ánizst, majd mindent összekeverünk.
4. Jó ha legalább fél napot áll, hogy az ízek összeérjenek.
5. A joghurtot egy éjszakára fel lehet kötni gézben, hogy kicsöpögjön, így állagra valamennyire hasonlítani fog a zsíros kemény görög joghurtra.
6. Ha fele-felében keverünk hozzá sűrű tejszínt is, akkor ízre is hasonló lesz.
Vigyázat, nem szabad folyósnak lennie!
A sült csirkemellről leszedjük a húst és csíkokra vágjuk. A zöldségeket tetszésünk szerint feldaraboljuk. A salátaleveleket nagyobb darabokra tépjük. A medvehagymát apróra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátaleveleket megmossuk és alaposan lecsurgatva kisebb darabokra tépkedjük. Az olajhoz keverjük a citrom levét és kivájt húsát, a mustárt, egy kevés sót és a hajszálvékony kari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat megfőzzük: egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 2-3 centire ellepje őket. Fedő nélkül főzni kezdjük és forrástól számított 1 perc után levessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű