2-3 kg uborka, só, vöröshagyma, fokhagyma, 1 kk mustármag, porcukor, enyhe gyümölcs- vagy borecet
1. Két-három kg uborkát jól megmosunk, héjával együtt felszeletelünk - nem gyaluljuk - és besózzuk.
2. Ha kb. 3 órát állt, a sóból kifacsarjuk, tiszta konyharuhára tesszük és szikkadni hagyjuk.
3. Karikára vágott vöröshagymával, egy kevés elkapart fokhagymával, 1 kávéskanál mustármaggal és ízlés szerint porcukorral elkeverve üvegekbe rakjuk, enyhe gyümölcs- vagy borecettel felöntjük, hogy jól ellepje, lekötjük és 2-3 percig gőzöljük.
4. A vízben hagyjuk kihűlni.
5. Bármikor kivehetünk belőle, a maradék nem romlik el.
Azonos méretű reszelőn reszeltem le a káposztát, répát és a hagymát. Majd meghintettem kevés sóval, és cukorral. Összekevertem a majonézt a tejföllel, és ezzel vegyítettem a salátá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZucchini, Aubergine und Paprika waschen, putzen und in Stücke, Streifen oder Würfel schneiden. Die Zwiebel schälen und fein würfeln. Chilischote putzen, die Kerne entfernen, Knobla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjen el fokhagymát ecetet és olajat egy tálban az öntethez. 2. Helyezzen egy tálra salátaleveleket, majd rá a paradicsomszeleteket és a koktélparadicsomot, öntözd meg a szó...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, zöldjétől és gyökerétől megszabadított retket cikkekre vágjuk, az újhagymát karikákra. A görög joghurtot összekeverjük az almaecettel és egy csipet himalája sóval. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű