12 db szokásos sült palacsinta, 4 ek sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 tk liszt, 1-2 ek porcukor, 5 dl tej, 1 tk vaníliás cukor, csipetnyi só
1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom.
2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sűrűre főzöm.
3. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékből vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére.
4. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.
1. A vajat habosra kikeverjük, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, eldolgozzuk. 2. A többi anyagból rétestésztát gyúrunk addig, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. 3. Kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÖntsük az aszalt gyümölcsöket egy nagyobb tálba. Öntsük rá gyümölcslevet, keverjük jó alaposan össze. Majd keverjük hozzá lisztet és a sütőport (szódabikarbónát). Kikent formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű