menu

Családireceptkönyv.hu

Vödrös savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 l víz, 2 l 10%-os ecet, 24 dkg só, 80 dkg cukor, 1 ek köménymag, 1 ek szemes bors, 1 ek szalicil, 12 db babérlevél, 1 ek bórkén, 1 ek koriander, 1 ek mustármag, 12 db meggyfalevél, 3-4 db torma + zöldségek

Elkészítés:


1. A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét.

2. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb.

3. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyamatosan lehet rakosgatni. Minden pótlás után 8 napot kell várni, utána fogyasztható.

4. Olyan, kb. 20 l-es, műanyag vödröt kell hozzá vásárolni, aminek jól záródó teteje van.

5. Az a jó ebben a receptben, hogy egész télen folyamatosan lesz savanyúság, mindig annyit vehetsz ki belőle, amennyit akarsz, és a maradék nem romlik meg, és olyan zöldségeket raksz bele, amilyeneket akarsz.

Trükkök, tippek, praktikák:


A szobafestők szoktak ilyen ovális, műanyag tetős vödröt használni. Háztartási boltokban kapható.

Vödrös savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hordós savanyúság (dobálós)
Hordós savanyúság (dobálós)

A zöldségfélék hordós savanyításának ez olyan egyszerű módja, amely nem igényel előzetes aprítást, tárolást. Minden savanyítandó zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk, így ker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselyem télire
Petrezselyem télire

A petrezselymet alaposan mossuk meg, konyharuhára rakva hagyjuk megszáradni, ez egy éjszaka alatt jól megszárad. A lényege hogy jól száradjon ki. A leveleket a szárról leszedem, ö...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A vízbe feloldom a sót, a cukrot, beleteszem a fűszereket, a borként, a nátrium benzoátot, és máris készen áll arra, hogy bármikor hozzáadjuk a savanyításra szánt zöldségeket. Ter...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Svéd uborka
Svéd uborka

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk